ingrediënten
3 komkommers
½ bosje basilicum
½ bosje bieslook
½ bosje peterselie met platte blaadjes
1 teentje knoflook
200 ml magere naturel yoghurt
1 eetlepel citroensap
zout
peper
bereiding
Schil de komkommers, snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met behulp van een theelepel.
Snijd de komkommer in stukjes. Bestrooi met een beetje zout en laat de komkommerstukjes een half uur uitlekken in een zeef.
Spoel het zout van de komkommer en laat nog even uitlekken.
Pel de knoflook en snijd in plakjes. Was de kruiden en houd wat kruiden apart voor de garnering. Snijd de rest in grove stukken.
Pureer de komkommer met de kruiden, de knoflook, het citroensap en de yoghurt tot een homogene puree. Breng op smaak met peper.
Laat de soep in de koelkast afkoelen tot het moment van serveren.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de kruiden.
Tip voor de familie
Voeg aan iedere soepkom een eetlepel crème fraîche en wat knoflookcroutons toe.